topvisual-08

Boekpresentatie

Boek Tijd terug, opgroeien in de jaren 50-60'

Op 10 december 2016 heeft de Historische Vereniging Oud-Gorcum het 1e exemplaar van het boek ‘tijd terug, opgroeien in de jaren 50-60’ tijdens een feestelijke bijeenkomst in boekhandel Cursief in ontvangst mogen nemen.

Tijd terug, opgroeien in de jaren 50 - 60 is een verzameling verhalen over opgroeien in de jaren vijftig zestig van de geboren en getogen Gorcummer Kees Hocque. Hocque en schrijfster Hilma Bruinsma doorkruisen de stad Gorinchem naar de plekken waar zijn herinneringen zich afspelen. Het levert een reis in de tijd op waarbij het historische stadsbeeld met levendige verhalen wordt bezield.Kees Hocque vertelt en Hilma Bruinsma schrijft.Verhalen over de vrijheid van eindeloos buitenspelen en kattenkwaad uithalen. Over de overgang naar de moderne tijd waar alles losser werd en grenzen werden verkend met als onvermijdelijke gevolg het botsen met ouders en met de politie. De vroege opkomst van de jongerencultuur, muziek, dansen, brommers en ook drugs en drinken en de naoorlogse armoede komen aan bod. Tijd terug is de voorloper van het Alternatiefboek, Jongerencultuur in de jaren 70 in Gorinchem, dat eerder van de hand van Hocque verscheen.Tijd terug, opgroeien in de jaren 50 - 60 is een beeldend verteld generatieverhaal waarin iedereen die in die tijd opgroeide zich herkent. Het is een spiegel in de tijd die laat zien dat gebeurtenissen in je jeugd weerklank vinden in het hier en nu, ze bepalen hoe en wie je nu bent. Die laag geeft het boek diepgang maar ook weer niet teveel. Een mooie mix van ernst en vertier. Het is niet een historisch correct verhaal, maar meelezers noemen expliciet dat het geheel aan verhalen en illustraties een goed beeld geeft van hoe het in die tijd was.

Leden van de Historische Vereniging Oud-Gorcum betalen op vertoon van hun ledenpas bij Boekhandel Cursief in de Kruisstraat € 18,- voor dit leuke boek. (de normale prijs is € 19,95)

Kees en Hilma Tijd terugFoto Kees

fotobanner-02
logo-HVI-liggend-wijzijnpartnervan.jpg
Design: BOS Reclame | Gorinchem ©2008